Grönt kort golf

FREE ROAMING FOR INTERNATIONAL CALLS!
Check out the best international Sim Cards and save up to 80% on your phone calls, go to roaming free sims and travelsim!

De allra flesta golfbanor kräver att du som golfare har genomgått och klarat en kurs som i dagligt tal kallas grönt kort. Kurser ges av alla golfbanor och finns både som:

  • intensivkurs över t.ex. en helg eller
  • löpande över några månader.

Grönt kort innebär att man lär sig:

  1. de olika regler som finns i golf,
  2. vilken etik som gäller på golfbanan samt
  3. visar att man behärskar de olika slag och klubbor som ingår i en uppsättning golfklubbor.

Efter att man klarat teoriprov och uppspelning har man grönt kort vilket innebär att man har handicap 36+ och får spela på vanliga golfbanor tillsammans med en fadder, så kallade fadderrundor. Efter att man spelat sina fadderrundor med ett tillräckligt bra resultat tilldelas man sig ett eget handicap och har efter det rätt att spela själv på golfbanor i Sverige och utomlands. Handicap visar hur bra du spelar just nu och uppdateras efter varje runda. Det är tack vare handicap-systemet man kan spela golf med någon som är både bättre eller sämre än en själv på lika villkor.

Om du inte har grönt kort men är sugen på att prova golf ändå har de flesta banor en driving range där du kan prova att slå iväg bollar med klubbor som oftast finns att låna. Det finns även s.k pay-and-play golfbanor där det inte är något krav med grönt kort.

Grönt kort, golfbill

FREE ROAMING FOR INTERNATIONAL CALLS!
Check out the best international Sim Cards and save up to 80% on your phone calls, go to roaming free sims and travelsim!